V:s hyckleri om vänstervåldet

Refuserad insändare, 2013

Förra veckan suspenderades Marcus Allard ur Vänsterpartiet i Örebro. Givetvis står det ett parti fritt att suspendera vem de vill, men samtidgt slås man av hyckleriet som ligger bakom partiets beslut.
Motiveringen till uteslutningen ska enligt Vänsterpartiet vara att Allard har uttalat sig försvarande av användandet av våld som politisk metod. Inte bara visar sig Vänsterpartiet okunniga om historien och drivkrafterna bakom samhälleliga förändringar, de visar också upp sitt dubbelansikte.
De senaste åren har Vänsterpartiet ställt sig bakom militär intervention i Libyen och stöttat angreppskrig mot Afghanistan. Allard suspenderas, men partiet som helhet verkar inte se problemet med att skicka militär till andra länder. Är inte militära insatser i högsta grad att använda våld som politisk metod? Ska inte Vänsterpartiet suspendera sig själva i så fall? Eller räknas det inte när det är asiater eller afrikaner som får lida för våldet?
Nä, Vänsterpartiet skiter knäck så fort media eller något parti andas en anklagelse mot dem. De viker sig som grässtrån för vinden, och tyvärr låter de sig strykas medhårs av de högervindar som blåser. Vänsterpartiets feghet kommer att göra dem alltmer obetydliga och den som vill ha vänsterpolitik får se sig om efter andra alternativ.
Jörgen Lundberg,
Kommunistiska Partiet i Malmö